STUCWERK BINNEN/BUITEN

U vraagt wij regelen!

Wij zijn MB Stukadoors

We zijn stucadoors in hart en nieren en dit komt volledig tot zijn uiting in ons werk. Met veel plezier werken we aan onze projecten en we krijgen de meeste energie van onze klanten die tevreden zijn over ons werk.

STUCWERK BINNEN/BUITEN

Ondergrond
Verwijdert u alle loszittende delen op de te stucen wand. Vervolgens dient u de ondergrond, voordat u gaat stukadoren, te behandelen met een voorstrijk. Hieronder een aantal verschillende soorten middelen om de ondergrond te behandelen.
Het gaasband
Het gaasband
De gaasband is geschikt voor onder stucwerk en voorkomt scheurtjes in het stucwerk, ook is dit breed genoeg om de naden tussen de gipsplaten weg te werken, voordat de stuclaag erover gaat.
Stuc-primer
Stuc-primer
Dit gebruikt u bij sterk zuigende en onregelmatig zuigende ondergrond zoals cel betonblokken, verschillende soorten stenen en kalkzandsteen.
Betokontakt
Betokontakt
Dit gebruikt u bij niet of matig zuigende ondergrond, zoals beton.
Isokontakt
Isokontakt
Dit gebruikt u van vervuilende ondergrond met bijvoorbeeld nicotine, koffie, thee, roet en watervlekken.
Hoekbeschermers (hoekprofielen)
Hoekbeschermers (hoekprofielen)
Buitenhoeken zijn altijd kwetsbare punten waarbij het stucwerk beschadigd kan worden. Door hoekprofielen te gebruiken, wordt het stucwerk beschermd.
Stuken
Stuken
MP 75 gebruiken op alle steenachtige wanden en plafonds binnen. Zelfs in keukens en badkamers in woningen. Deze gipspleister is ideaal voor het stukadoren van stucplaten en Stucanet. Knauf MP 75 heeft een hoge opbrengst en een lange verwerkingstijd.
Reien van de stuclaag
Reien van de stuclaag
Reien is een belangrijke stap om een vlak eindresultaat te krijgen. Hiervoor gebruikt u een afreilat. Met de reilat haalt u de teveel aangebrachte gipsmortel weg. Werk met het reien van beneden naar boven in een zigzaggende beweging. Op plaatsen waar te weinig gipsmortel aanwezig is, brengt u extra mortel opnieuw aan om tot een mooie egale wand te komen.
Het messen van de stuclaag
Het messen van de stuclaag
Voor het messen van de stuclaag gebruikt wij een spacmes.

Alle gaatjes en oneffenheden dienen in deze fase geheel vlak gemaakt te worden.

Binnenhoeken afwerken
Binnenhoeken afwerken
Voor het afwerken van binnenhoeken, wordt er een hoekschopje gebruikt.
Het aanbrengen van de stuclaag (gipsmortel) op de wand
Je kunt MP 75 gebruiken op alle steenachtige wanden en plafonds binnen. Zelfs in keukens en badkamers in woningen. Deze gipspleister is ideaal voor het stukadoren van stucplaten en Stucanet. Knauf MP 75 heeft een hoge opbrengst en een lange verwerkingstijd.
Spons
Spons
Spons wordt gebruikt om vervolgens de volgende stap mooi te kunnen pleisteren.
Het pleisteren
Na het sponzen beginnen wij met pleisteren, om een glad eindresultaat te komen.
Saus klaar
Wanneer je de wanden of het plafond in huis wilt gaan schilderen is het goed om te kiezen voor saus klaar stucwerk. Saus klaar stucwerk wil zeggen dat het stucwerk volledig wordt voorbereid om daarna geschilderd te worden.

Het materiaal wat voor deze klus wordt gebruikt is pleister. Hoeveel pleister er nodig is hangt volledig af van de ondergrond wanneer de ondergrond ongelijk is er meer pleister nodig dan wanneer de ondergrond al vlak is. Behalve de hoeveelheid pleister moet er bij een ongelijke ondergrond ook meer werk verricht worden.

Behang klaar
Wanneer je de muren en wanden in je woning wilt gaan behandelen dan kan je uit de verschillende soorten stucwerk het beste behang klaar opgeleverd stucwerk kiezen. Behang klaar stucwerk hoeft met iets minder strak opgeleverd te worden dan saus klaar stucwerk. Dit scheelt in de hoeveelheid pleister en het werk dat de stukadoor heeft om de wand de stukadoor
Spack spuiten
Spack spuiten
Spack spuiten houdt in dat de stukadoor gebruikmaakt van een hogedruk spuit waarmee ze pleister op de muren spuiten. Doordat dit een soort van geautomatiseerd is gaat het aanbrengen van pleister veel sneller dan standaard (dit is niet in alle gevallen mogelijk). Spack spuiten gebeurt vaak in twee fasen eerst wordt er een voorbereiding laag aangebracht en vervolgens de structuur laag.
Spachtelputz
Spachtelputz
Behalve de muren schilderen of behangen kan je de muren ook met stucwerk afwerken. De soorten stucwerk die hiervoor in aanmerking komen zijn spachtelputz en sierpleisters. Een van de meest bekende afwerkingen is Spachtelputz. Spachtelputz is een afwerking laag van sierpleister met daarin steenkorreltjes verwerkt. Doordat er steenkorrels in de pleister zijn verwerkt krijg je structuur in het stucwerk en een prachtige afwerking van de muren en wanden van je huis in verschillende kleuren.
Sierpleister
Sierpleister
Voor sierpleister is een behangklare ondergrond nodig om vervolgens de sierpleister aan te brengen. Sierpleister is er in verschillende korrelgrote en kan door middel van een sample bord worden gekozen.

Bekijk Onze Recente Werk

MB Stukadoorsbedrijf

OVER MB STUKADOORS

We zijn stucadoors in hart en nieren en dit komt volledig tot zijn uiting in ons werk. Met veel plezier werken we aan onze projecten en we krijgen de meeste energie van onze klanten die tevreden zijn over ons werk.

Heeft u nog vragen?

U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. Kom er achter wat we voor u kunnen betekenen! Vul dan het offerteformulier in. Aarzel niet om met ons contact op te nemen! We staan graag u te woord!
Tegen een zeer scherpe prijs
Kom er achter wat we voor u kunnen betekenen!
Kortingscode

Een feestelijke mijlpaal; MB Stukadoors bestaat dit jaar 10 jaar! ACTIE! Om dit te vieren willen wij een mooie actie aankondigen! Bij uitbesteden van 500 euro of meer krijgt u 5% korting op het totaalbedrag! En bij het uitbesteden van 1000 euro of meer krijgt u 10% korting op het totaalbedrag! Laat uw naam en e-mail achter en wij sturen de kortingscode per email naar u toe!

    X
    Kortingscode nodig?